SamuMisi képgalériája az estről

  • SchmidtKovacsAndrea_00
  • SchmidtKovacsAndrea_01
  • SchmidtKovacsAndrea_03

Ez a pár sor nem azoknak íródik, akik ott voltak ezen az igazán nagyszerű esten, amelyen Andrea lenyűgözte a szépszámú hallgatóságát, ahol Kopasz Árpád imponáló felkészültségével, pazarul vezette a beszélgetést. Inkább azoknak, akik valamilyen okból nem tudtak jelen lenni, de szívesen hallanának róla, akiket ez a beszélgetés – ha utólag is – szívesen megszólítana.

Hosszasan készültünk az első, idei pódiumra. Pontosabban Árpád és Andi készült hosszasan, de bevontak segítőnek. Már az őszi beszélgetés, amit Önök filmen is láthattak, s a decemberi Boglári Hírekben is olvashattak - sejtette, hogy egy nagyszerű est készül Schmidt-Kovács Andreával, aki magát - végtelen szerénységgel - csak magashegyi túrázónak nevezi. Erősen érlelődött a gondolat: jó lenne az iskolásokat is valahogyan behívni erre a rendezvényre, hiszen Andrea is abban a korban találkozott könyvekben az egész életre meghatározó élményeivel, amelyek megszőtték álmait, az idegen kultúrák, idegen nyelvek, az idegen tájak iránti megismerési vágyat. Ő maga igazi példaképpé vált, története lehetne példa gyerekeink előtt. Valahogyan mégsem akadt bíztató kapcsolat, hisz - valljuk meg - nagyon kevés pedagógus látogatja a város kulturális rendezvényeit. Szerencsére - ha utólag is - tévedtünk! Akik ott voltak, hallgathatták őt, rácsodálkoztak a látottakra, hallottakra, csak megerősítenek minket az elhalogatott gondolatunkban. De még az esten megbeszélte Marika tanító néni, Attila igazgatóval a kiállítás másnapi meglátogatását. Jöttek is a gyerekek, záporoztak a kérdések, s szóba került egy decemberi, iskolai találkozónak a lehetősége is.

Ha minden igaz, akkor egy őszre időzített, technikásabb mászást igénylő, hatezres Himalája csúcs meghódítása is szerepelni fog azon a megbeszélt, decemberi iskolai találkozón, s ahogyan Andreát megismertük, egy nyelvvel többet hoz addigra magával.

Készült egy film is a beszélhetésről, amely a balatonboglar.com oldalon, a városi tv menü alatt található (hamarosan), melyet örömmel ajánlunk. (Aki a film végét is megnézte, az megérti: a könyvet másnap estig elolvastam. Szívesen kölcsönadom.)

k.j.

Hírek

Hírek - Mi újság Balatonbogláron?

» továbbá

Események

Események - Mi történt Balatonbogláron?

» továbbá

Boglári galéria

Boglári galéria - Balatonboglár ma és régebben

» továbbá

Információk

Információk - Nyaralásról, városról.

» továbbá