Az általános iskola drámaszakkörösei az egri Gyermekbábosok Országos Fesztiválján arany minősítést értek el Arany János A Bajusz című művének bábszínpadi előadásával. Valamint megkapták a Magyar Bábjátékos Egyesület különdíját is lelkes, kiváló összjátékot mutató, vidám előadásukért.
Bizony sok munka, és sok gyakorlás, hosszú felkészülés előzte meg ezt a sikert.
A foglalkozásokon az anyanyelvi nevelés mellett a drámajáték eszköztárának alkalmazásával, a bábjáték megismerése, megtapasztalása történt. Hangsúlyt kapott az örömet nyújtó, aktivitásra serkentő, feszültséget teremtő és levezető játék.
Az Arany-emlékév kapcsán választottuk a darabot, és kezdtük el játszani. Hamar megszerették a gyerekek nagy költőnk humoros elbeszélő költeményét. Ezt a műsort vittük a megyei Cucorka fesztiválra, ahol Pályi János, a BábSzínTér vezetője javasolta a csoportot az országos versenyre. Sőt, a Találkozón nyújtott bemutató elismeréseként meghívást kaptunk az NMI Művelődési Intézet által szervezett "Bűvös Bábos" szakmai napra és szemlére, melynek helyszíne Békéscsaba volt. Már ott felfigyelt a csoportra, és elismeréssel gratulált műsorunkhoz Szentirmai László, a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke, Kovács Hedvig az Egyesület titkára, Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője. Így bizakodva indultunk az országos fesztiválra, de álmodni sem mertünk az arany minősítésről, vagy a különdíjról.
Az országos sikert elért tanulók: Kiss Adrián Károly 8.a , Száraz Cintia 8.b, Szilágyi Ákos 5.a, Dézsenyi Zsófia Anna 8.a, Csere Vanda Virág 8.a, Szücs Csaba 5.a, Kalász-Szeri Mária 5.b, Konyári Lujza Mária 5.a, Tapolcai Erik 5.a, Varga Panna Viktória 5.a, Kis Alexandra 5.a, Jakabfi Blanka Bodza 5.a, Jakabfi Réka 3.a , Gáspár Csongor 3.a , Gáspár Bendegúz 5.a, Illés Dorina 5.a, Havas Flávió 5.a, Ráduly Evelin 5.a  Gratulálunk nekik!

Szendrődyné Botka Krisztina drámapedagógus, a Boglári Játékszín vezetője


  • drama_szakkor_1
  • drama_szakkor_2
  • drama_szakkor_3

Hírek

Hírek - Mi újság Balatonbogláron?

» továbbá

Események

Események - Mi történt Balatonbogláron?

» továbbá

Boglári galéria

Boglári galéria - Balatonboglár ma és régebben

» továbbá

Információk

Információk - Nyaralásról, városról.

» továbbá